Higienska priporočila

Društva psihologov Slovenije nam je predalo usmeritve za psihološko in psihoterapevtsko obravnavo v živo.

Svetujemo, da se držite spodnjih smernic za varno delo pri partnerski terapiji, individualnem treningu in delu s skupinami in družinami.

Spoštovani,

v Društvu psihologov Slovenije smo v sodelovanju s Centrom za zdravstveno ekologijo na NIJZ pripravili usmeritve za psihološko in psihoterapevtsko obravnavo z osebnim stikom oziroma za izvajanje individualne psihološke in psihoterapevtske obravnave v živo.

Usmeritve so pripravljene na podlagi trenutnih epidemoloških ukrepov:

Postopno sproščanje sistemskih ukrepov za zajezitev širjenja virusa predvideva, da je možno izvajanje individualne psihološke in psihoterapevtske obravnave v živo. Ob tem opozarjamo, da to ne velja za izvajanje skupinskih terapij ali obravnav. Možno pa je izvajanje partnerske in družinske terapije, pri čemer se zagotovi varna medosebna razdalje (min 1,5 – 2 metra) med izvajalcem in uporabniki (parom, družino). Še vedno je priporočljivo, da strokovnjak (v nadaljevanju izvajalec) svetovanje, psihoterapijo in/ali supervizijo izvaja preko telekomunikacijskih sredstev. Spodnja navodila pa so podana za primer, ko slednje ni izvedljivo oz. je potrebno neposredno delo s pacientom/klientom/supervizantom (v nadaljevanju: uporabnikom).

Poleg higienskih priporočil smo pripravili tudi obvestilo za kliente, ki ga lahko delite in poljubno prilagodite glede na svoje potrebe.

Krizna skupina Covid-19 pri DPS

Povezave do dokumentov:
Osnutek-vabila.docx
Usmeritve-za-psihologe-in-psihoterapevte.pdf

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja