Zdravo partnerstvo za boljše starševstvo

V oktobru začnemo z novo celoletno delavnico Zdravo partnerstvo za boljše starševstvo. Vodila jo bo Imago terapevtka dr. Tadeja Milivojevič Nemanič skupaj z možem Tjažem Nemanič, ki je tudi Imago facilitator. Spodaj pripenjamo celotno vabilo.

Partnerska zveza je pot od otroštva k odraslosti. Ko zaljubljenost mine, poskušamo partnerja spremeniti, da bo tak kot si ga želimo mi. Ko pridejo otroci, že zelo kmalu želimo spreminjati tudi njih. Za zrelo in odgovorno starševstvo ter partnerstvo pa je potrebno najprej spoznati sebe.

Partnerstvo in starševstvo sta povezana. Morda celo bolj, kot smo pripravljeni sprejeti. Partnerski odnos zelo vpliva na vzgojo in odnos do otrok in je največja popotnica, ki jo lahko damo naprej. To, da se starši zavestno ljubijo, je najboljša garancija, da bodo v pravi meri upoštevali tudi potrebe svojih otrok in jih vzgojili v odgovorne odrasle.

Z možem Tjažem, s katerim sva poročena že 22 let in imava 4 otroke, zdaj že vse najstnike. Ko sva vstopala na pot partnerskega odnosa, sva bila prepričana, da nama bo uspelo. Da bova delala drugače od najinih staršev. Pa vendar sva se hitro znašla v začaranih krogih konfliktov, ki jih nisva znala razrešiti. Z leti sva ugotovila, da so nekateri vzorci iz najinega odnosa prav bolestno podobni vzorcem najinih staršev.

Potem sva postala še starša. Zelo hitro sva dobila 3 deklice, malce kasneje še enega fantiča. Prvih nekaj let se je vse odvijalo s tako vrtoglavo hitrostjo, da sploh nisva točno vedela, kje sva, pa tudi raje sva se obrnila malce proč, ker … ne najin odnos, ne najino starševstvo ni bilo tako, kot sva si želela.

Začela sva spoznavati, da bova morala najprej začeti z delom na sebi, da se bova lahko povezala kot partnerja, ob tem pa bo starševstvo enostavno laže. In sva!

Partnerstvo in starševstvo je za naju postalo velika Življenjska šola. Šola predvsem o nama samima, kajti srečevala sva se z najinimi vzorci, preživetvenimi strategijami in obrambami, ki sva se jih večinoma naučila že v otroštvu.

Zato želiva deliti znanje in izkušnje, ki sva jih nabrala tako zasebno kot partnerja in starša kot izkušnje, ki jih jaz vsakodnevno nabiram kot Imago partnerska terapevtka.

Vabiva vas na celoletno delavnico Zdravo partnerstvo za boljše starševstvo, kjer bomo v 12 srečanjih odkrivali, ozaveščali in razreševali svoje vzorce, kar bo pripeljalo do bolj zdravih odnosov v celi družini.

Osnovne informacije o celoletni delavnici Zdravo partnerstvo za boljše starševstvo:

Kraj in čas: Kranj, vsakih 14 dni po 3 ure od oktobra 2020 do maja 2021

Skupina: Najmanj 5 največ 10 parov.

Cena za par: 840€ za sklop 12 srečanj.

Koncept: Podpora partnerstvu in starševstvu ter delo na lastnih vzorcih:

  • Umirjanje
  • Zahvala
  • Dialog, predavanje in/ali vaje na temo
  • Zaključni krog

Prijava in informacije: na mail: tadeja.mn@parsta.si ali telefon: 031 699 199.

Voditelja: dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, Imago terapevtka in Tjaž Nemanič, Imago facilitator

Nekatere prednosti skupine so:

  • Skupina je majhna: 5-10 ljudi pri Skupini za starše
  • Cena je v primerjavi z individualno terapijo res ugodna (moja cena terapije je 55€/h)
  • Udeleženci spoznajo, da smo vsi v istem čolnu. Z mano vred!
  • Zgodbe drugih se udeležencev lahko dotaknejo tam, kjer tega sploh ne pričakujejo.
  • Ko dela eden, vedno dela za vse v skupini.

Dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, Imago partnerska terapevtka

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja