Izjave udeležencev po delavnici Medgeneracijski dialog

Po delavnici Medgeneracijski dialog smo zapisali nekaj zelo spodbudnih izjav udeležencev. Preberite si jih.

Oče: Bil sem na seminarju za starše in otroke v tujini. Seminar pri nas v Sloveniji pa je bil izjemen. Dobra organizacija terapevtov, asistentov in male skupine je ustvarila varen in ustvarjalen prostor. To, kar je delal en par, je delal za ostale otroke in starše. Večja podpora okolja pomaga ustvariti pogoje za globje raziskovanje najdragocenejšega odnosa v moje življenju: jaz in otrok.

Hči: Delavnica, mi je kljub izčrpanosti, ki jo je prinesla, dala tudi ogromno spoznanj. Vsakdanji pogovori so prav tako dobri, ampak včasih se je potrebno tudi ustaviti in pogledati problemu naravnost v oči. V takšni vrsti pogovora, ob podpori skupine in terapevtov, sem lahko izrazila tisto, kar čutim, pa ne vem in slišala tisto, kar poslušam, a ne slišim.

Mama: Medgeneracijski dialog je izjemna delavnica. Omogoča, da se otroci in starši srečamo na tak način, kot smo si zmeraj želeli – da smo lahko iskreni in si podelimo tisto, kar čutimo drug do drugega. Kot mama sem sinu hvaležna, da je spregovoril o stvareh, ki so bile zanj težke in mi pokazal, kako naj rastem na področju kjer sem šibka in tako omogočim obema rast. Sedaj bova lažje sodelovala kot dva odrasla človeka, ki spoštujeta svobodo drug drugega in se razumeta.

Sin: Lepa in naporna izkušnja. Ni dokončen način, ki bo pozdravil vse družinske travme in napake v komunikaciji. Je pa korak v pravo smer in dobro orodje, če smo pripravljeni rasti.

Mama: Medgeneracijska delavnica je zame kot odrešenje! Kot luč in upanje za nove generacije, da se stari uničujoči vzorci končno končajo in ne prenašajo v nove rodove! V varnem okolju, s pomočjo briljantno vodenih dialogov se lahko odrasli otroci in starši srečajo, lahko otrok spoštljivo pove staršu, kako mu je bilo živeti z njim, lahko starš brez obramb posluša otrokovo stisko, ne išče izgovorov za svoja dejanja. Ne pojasnjuje, … je samo tam za svojega odraslega otroka. In njegova prisotnost je zdravljenje otrokovih travm, ki mu jih je povzročil.

Moč delavnice je tudi v tem, da otrok in starš ustvarita novo tradicijo odnosa, v kateri bodo ljubeče in varno rastli novi rodovi.

Mama: V uglašenem, vodenem pogovoru se med staršem in odraslim otrokom odpirajo teme, ki so bile dolgo zamolčane, bolečine, ki so bile potisnjene v neizgovorjeno. Delo na delavnici je bilo intenzivno. Pogovor naju je oba ponovno kvalitetno povezal in odnos je postal bolj zrel in zavesten

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja